Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. stela50
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. stela50
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
13.11.2009 14:30 -
Пълнени тиквички
Продукти:
3 големи тиквички
300 гр. смляно месо
Доматен сок
1/2 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава кромид лук
Кашкавал за поръсване
Подправки
Приготвяне:
Разрязваме тиквичките на 2 по дължина и издълбаваме меката им част така че да се получат лодки. В загрят тиган слагаме малко мазнина прибавяме каймата и запържваме леко, прибавяме лука, моркова и вътрешността на тиквичките нарязани на ситно и пържим още 10 мин, наливаме 2 ч.ч. доматен сок и измития и почистен ориз, разбъркваме добре и захлупваме, задушаваме за околко 20 мин, така че ориза да поеме течността. Сваляме от котлона и пълнем тиквените лодчици със сместта, нареждаме ги в тавичка, прибавяме 1/2 ч.ч. вода в тавата и печем във фурна на 200 градуса след около 20 мин когато тиквичките вече са омекнали наръсваме лодките с настърган кашкавал, връщаме във фурната до запичане на кашкавала. Поднасят се леко топли.
3 големи тиквички
300 гр. смляно месо
Доматен сок
1/2 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава кромид лук
Кашкавал за поръсване
Подправки
Приготвяне:
Разрязваме тиквичките на 2 по дължина и издълбаваме меката им част така че да се получат лодки. В загрят тиган слагаме малко мазнина прибавяме каймата и запържваме леко, прибавяме лука, моркова и вътрешността на тиквичките нарязани на ситно и пържим още 10 мин, наливаме 2 ч.ч. доматен сок и измития и почистен ориз, разбъркваме добре и захлупваме, задушаваме за околко 20 мин, така че ориза да поеме течността. Сваляме от котлона и пълнем тиквените лодчици със сместта, нареждаме ги в тавичка, прибавяме 1/2 ч.ч. вода в тавата и печем във фурна на 200 градуса след около 20 мин когато тиквичките вече са омекнали наръсваме лодките с настърган кашкавал, връщаме във фурната до запичане на кашкавала. Поднасят се леко топли.
Няма коментари