2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Прочетен: 4571 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 11.11.2009 20:10
Продукти:
500 гр. Пилешко месо
2 бр. Моркови
2 бр. Червени чушки или камби
1 гл. Кромид лук
1 бр. Праз лук
Няколко гъби (само за аромат)
2-3 скилитки чесън
Соев сос
Чубрица
1 кубче зеленчуков бульон
Олио (зехтин)
1 ч.ч. вино (за предпочитане бяло, но не задължително)
Сок от един лайм или лимон
Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки, морковите се настъргват, чушките се почистват от семките и се режат на кубчета, кромида и праза се режат на ситно, чесъна трябва да смлян, гъбите на ситно. В нагорещен тиган слагаме мазнина, колкото да покрие дъното, прибавяме месото и задушаваме за около 10 мин., добавяме всички видове лук и разбъркваме добре за 5 мин, следват виното, 1 с.л. соев сос, сока от лайм и натрошеното кубче бульон пак разбъркваме за 5 мин прибавяме чушките, морковите и гъбите, разбъркваме, похлупваме и задушаваме за 15-20 мин., поръсваме с чубрица и оля, всичко е готово. Сервира се топло.