Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 20:45 - Хляб с чубрица и сирене
Автор: blaginki Категория: Други   
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.10.2009 18:33



Често докато приготвяме романтична вечеря забравяме за насъщния, от личен опит споделям с вас, че даже и най-бикновеното ястие поднесено с ароматен топъл хляб се превръща в наслада пропита с уют, добро настроение и нежност.

Продукти:
Брашно - 500 гр
Яйце - 2 бр.
Мая - 1 пакетче суха мая на Йоткер
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Сирене - 100 - 200 гр.
сол, чубрица и щипка захар

Приготвяне:

Пресяваме брашното с маята, правим кладенче в което чукваме 1 яйце и наливаме леко затопленото мляко, слагаме щипка захар и малко сол (не забравяйте, че сиренето е солено). Омесваме меко тесто, което оставяме да втасва на топло, нужно му е окло 40 мин, за да удвой размера се. След като в втасало прибавяме натрошеното сирене и половин шепа добре стрита чубрица, премесваме и оформяме хляба в подходяща тава (всеки има своите предпочитания как да изглежда, аз лично го правя в продълговата форма за кекс, където се офермя като малко самунче) преди да поставим тестото тавата се обмазва добре с мазнинана и се поръсва с брашно. Оформения хляб се оставя да втаса за около 30 мин на топло.
Пече се в средно загрята фурна, като се запече се поръсва със студена вода и се намазва с второто яйце. Хляба е готов когато коричката му стане златиста и при пробождане с клечка за зъби не остава тесто по нея.
Зарадвайте човека до вас с вкусен и ароматен, топъл хляб.
Приятен апетит!
image



Тагове:   хляб,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: blaginki
Категория: Хоби
Прочетен: 140174
Постинги: 18
Коментари: 20
Гласове: 163
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930