Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. tota
12. getmans1
13. stela50
14. zaw12929
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. tota
12. getmans1
13. stela50
14. zaw12929
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1
Постинг
15.10.2009 20:45 -
Хляб с чубрица и сирене
Автор: blaginki
Категория: Други
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.10.2009 18:33
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 28.10.2009 18:33
Често докато приготвяме романтична вечеря забравяме за насъщния, от личен опит споделям с вас, че даже и най-бикновеното ястие поднесено с ароматен топъл хляб се превръща в наслада пропита с уют, добро настроение и нежност.
Продукти:
Брашно - 500 гр
Яйце - 2 бр.
Мая - 1 пакетче суха мая на Йоткер
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Сирене - 100 - 200 гр.
сол, чубрица и щипка захар
Приготвяне:
Пресяваме брашното с маята, правим кладенче в което чукваме 1 яйце и наливаме леко затопленото мляко, слагаме щипка захар и малко сол (не забравяйте, че сиренето е солено). Омесваме меко тесто, което оставяме да втасва на топло, нужно му е окло 40 мин, за да удвой размера се. След като в втасало прибавяме натрошеното сирене и половин шепа добре стрита чубрица, премесваме и оформяме хляба в подходяща тава (всеки има своите предпочитания как да изглежда, аз лично го правя в продълговата форма за кекс, където се офермя като малко самунче) преди да поставим тестото тавата се обмазва добре с мазнинана и се поръсва с брашно. Оформения хляб се оставя да втаса за около 30 мин на топло.
Пече се в средно загрята фурна, като се запече се поръсва със студена вода и се намазва с второто яйце. Хляба е готов когато коричката му стане златиста и при пробождане с клечка за зъби не остава тесто по нея.
Зарадвайте човека до вас с вкусен и ароматен, топъл хляб.
Приятен апетит!
Боко : "Като няма хляб, яжте асфалт...
Хляб с маслини в хлебопекарна
Зима иде, хляб няма, зрелищата изтъркани...
Хляб с маслини в хлебопекарна
Зима иде, хляб няма, зрелищата изтъркани...
Няма коментари